Opis
Satje v medu je kulinarični prestiž, ki ga lahko najdemo le v ponudbi najbolj prestižnih hotelov in restavracij po svetu. Občuti popolno naravno sladkost medu v satju, prav takšnega kot so nam ga servirale čebele.
Satje v medu je naravno zapakiran med. Taka embalaža je najbolj zdrava, saj je izdelana iz naravnega čebeljega voska. Satje so izgradile čebele poplnoma same, zato mu pravimo deviško satje v katerega človek ni posegal. Barva satja je svetlo rumene barve.
Čebelji vosek je bogat s prostimi maščobnimi kislinami in propolisom, z eteričnimi olji, vitamini in drugimi značilnimi sestavinami. Zelo priporočljivo ga je nekaj časa žvečiti. Satje v medu pomaga pri prebavi, povečanju energije, lajšanju kašlja in prehlada ter celjenju ran. Je tudi dober vir antioksidantov in ima protivnetne lastnosti. Encimi v satju pomagajo pri razgradnji hrane in učinkovitejši absorpciji hranilnih snovi. Satje v medu je naravni vir ogljikovih hidratov in sladkorjev, ki lahko pomagajo povečati raven energije. Med ima antibakterijske in protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo ublažiti vneto grlo, ima antiseptične in protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo pri celjenju ran in opeklin. Satje je dober vir antioksidantov, ki iz telesa odstranjujejo škodljive toksine in ima protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati otekanje in bolečino. Satje v medu je hranljivo živilo, ki ima številne koristi za zdravje.
Zraven satovja polnimo cvetlični, gozdni ali kostanjev med, ki ga naše čebelice nabirajo ob vznožju Pohorja v neokrnjeni naravi.
*Slika je simbolična
HRANITE GA V TEMNEM PROSTORU, PRI SOBNI TEMPERATURI DO 25 °C. MED LAHKO KRISTALIZIRA. PONOVNO SE UTEKOČINI PRI SEGREVANJU DO 37 °C.